Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
(2181 niezalogowanych)
1 Post

(fazi)
Wiking
Nie czuje sie obrazany przez nikogo tutaj! Uwazam tylko ze rozmowy o wierze,kosciele prowadza w zaulek bez wyjscia i w koncu koncza sie klotnia. Ja nie mam zadnych argumentow na to by udowadniac ze Bog istnieje ani ze nie istnieje. Moje stwierdzenie bylo ogolne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Była tez propozycja wina, co prawda wytrawnego, ale była
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
Kurcze nie bardzo gustuje w wytrawnych winach,do moich ulubionych trunkow nalezy rum z cola i limonka,wiec raczej slodkie napitki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Kiedy byłem mały,mogłem godzinam słuchać bajek przy świeczce które opowiadała mi babcia a na dworze chulał wiatr,bo wtedy było to prawdziwe piękne.Teraz jest twarda i szara żeczywistość w walce o przetrwanie.Czy inność zawsze będzie zwalczana przez ogół?Jak nisko jeszcze się stoczymy w wierze w te DOGMATY ? Może jednak pijak ma rację?A może my dla najwyższego jesteśmy tylko królikami doświdaczalnymi i chce zobaczyć co z tego wyjdzie? Jak by dobrze się zastanowić to wszystko prowadzi do nikąd i nie ma sensu A wino wytrawne polecam,na początku też nie lubiałem a teraz tylko te preferuję a i dla zdrowia jest korzystniejsze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
coś Ci z tych bajek zostało, bo nurtuje cię ten temat.Bajki są bardzo dobre dla dzieci, ponieważ pobudzają fantazję, a fantazja to furtka do marzeń. Marzenia natomiast prowadzą nas do celu. Trudna to droga, ale jeżeli marzysz o czymś to wzniecasz w sobie pragnienie, a ono prędzej , czy później doprowadzi cię do celu.Wystarczy być w tym wytrwałym.
Szara rzeczywistość o której piszesz to najgorszy marazm, który podcina nam skrzydła w realizacji marzeń. Wielki jest ten, który potrafi sobie z tym marazmem poradzić. 90 % się wykłada .Piszesz o pijakach...To zazwyczaj są właśnie ci ludzie, wrażliwi, pozytywni, którzy nie potrafią dać sobie rady z marazmem. Opuściły ich marzenia, przepędził je alkohol i wegetują, pomimo iż są wartościowymi ludźmi.Tylko suk..synom, którzy idą po trupach życie idzie w miarę lekko, łatwo i przyjemnie,ale też do czasu.
Różnią się tym od tych wrażliwych pijaków, że budują życie na cudzej krzywdzie i po czasie dopadają ich wyrzuty sumienia lub staje się tak ,że ofiara zamienia się w kata i wtedy sprawiedliwości staje się zadość.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
asia68 napisał:
...że budują życie na cudzej krzywdzie i po czasie dopadają ich wyrzuty sumienia lub staje się tak ,że ofiara zamienia się w kata i wtedy sprawiedliwości staje się zadość.
CO ZA NIHILISTYCZNE podejście do spraw codziennych.....

Więcej pogody ducha ..wewnętrznego uśmiechu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(lucas25)
Wiking
heheh
Zapisz sie do Swiadkow Jehowy
Tm nietrzeba nic plaic)))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
230 Postów
joanna kidawa
(asia68)
Stały Bywalec
masz rację, brakuje mi pogody ducha, ale wiem ,że ludzie pokrzywdzeni potrafią się mścić. Podam przykład: pewien facet starał się o dzierżawę terenu na mazurach.Był to skrawek łąki nad jeziorem.Teren należał do gminy.Dostał dzierżawę na rok. Otwarł tam parking. Prosperował wyśmienicie, w ciągu sezonu zarobił sporo.Po roku miasto podwyższyło mu kwotę wynajmu terenu. Następny rok ,mimo podwyżki jeszcze lepiej mu szło. Zainwestował w teren ,postawił budki z jedzeniem i pamiątkami ;wyszedł na swoje.W trzecim roku gmina wymówiła mu teren , a przejął go siostrzeniec wójta(czy starosty), który kontynuował interes opisanego wyżej faceta i zarabiał na tym krocie. Facet się wkurzył ( wcale mu się nie dziwię ) i podpalił auto wójta, czy starosty , dostał zawiasy i sumę do zapłaty, generalnie przegrał, ale wybrał taki środek zemsty.Ludzie bardziej zdesperowani wybierają bardziej radykalne środki. Nie dziwię im się wcale. Albo w tym katolickim kraju godzimy się na takie traktowanie albo trzeba stąd spieprzać!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(retier1)
Wiking
Tm he,he,he, Za bardzo lubię kaszankę i grzeszyć żeby być jednym z nich ,ale podziwiam ich za to jacy są mimo tego jak się ich traktóje i życzę wszystkim katolikom żeby chociaż tacy byli.No cóż,lubię bajki,piękne i dobre rzeczy.I chyba nie tylko ja jeśli popatrzeć na osiągnięcia ludzkości na polu sztuki,oby tak dalej do końca świata i jeden dzień dłużej.Co do tych pijaków,to byłbym raczej zdania że piją żeby zostać w tych swoich marzeniach i wrażliwości,żeby się nie dać tej szarej prawdzie o życiu,ale w końcu i tak przegrywają gdyż są jednostkami,a jednostki na ogół przegrywają z ogółem.Będąc dzieckiem widziałem co robią kurczaki grupie gdy któreś jest chore lub słabe My wcale nie jesteśmy lepsi,tylo robimy to w miarę humanitarnymi metodami(tak bynajmniej się nam wydaje)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
lucas25 napisał:
heheh
Zapisz sie do Swiadkow Jehowy
Tm nietrzeba nic plaic)))

OJ TO JESTEŚ W BŁĘDZIE I TO BARDZO WIELKIM ...
I w ogóle nic nie wiesz konkretnego na temat ŚWIADKÓW JEHOWY...

TAM dopiero wykłada się grube pieniądze na samopomoc wspólnoty..
Byle kogo do swego grona nie wpuszczą ,a jak nie masz smykałki organizacyjnej i jesteś mało przydatny dla zgromadzenia to trwasz na wstępnym etapie wiecznie ...
U Świadków J. można spożywać alkohol tylko z umiarem , na przyjęciach na stole stoi wino i wódka jednak nikt nie rzuca się zachłannie... wszystko z umiarem i statecznie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok